Ερευνα: Η μπυρα και το γαλα αδυνατιζουν
Δύο ποτήρια μπύρα ale και lager την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να αδυνατίσουμε, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.
«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».
Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.
Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.
«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε.
Τόσο η μπύρα όσο και το γάλα περιέχουν μια μέχρι πρότινος σχετικά άγνωστη βιταμίνη, τη nicotinamide riboside (ριβοσικό νικοτιναμίδιο, NR), η οποία, όπως φαίνεται, καταπολέμα την παχυσαρκία και αυξάνει τη δύναμη των μυών. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα σε πειράματα με ποντίκια που έγιναν είναι εκπληκτικά. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα ποντίκια με δίαιτα υψηλή σε λιπαρά τα οποία όμως λάμβαναν την NR πήραν κατά 60% λιγότερο βάρος από άλλα ποντίκια με την ίδια δίαιτα, τα οποία όμως δεν λάμβαναν NR.
Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.
«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».
Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.
Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.
«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε.
Πηγη: Web Only
inVintage – Ηλεκτρονικη Ενημέρωση με style
inVintage – Ηλεκτρονικη Ενημέρωση με style
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου